Hundskolan kallar eller skallar....

Nu har jag varit gång nummer två på hundskolan. Idag har jag fått lära mig att inte dra så våldsamt i kopplet. Både matte och husse blir så sura på mig då. Jag vill fort fram, men det kommer inte var tillåtet så värst länge till.
Man blir alldeles slut på alla saker man skall göra....och mätt blir jag också. Belöning blodpudding, belöning korv, belöning köttbullar. Jag måste nog snart börja tänka på vikten eller lära mig fatta vad de menar lite snabbare. I alla fall blir man helt slut efter en sån här kväll. Nu dröjer det en vecka tills nästa gång.

Jag har tränat på "tysta leken" hemma. Husse sätter på TV när det är Ceasar Millan för att jag ska reta mig på hundarna, men det går bättre och bättre säger husse. Jag får i alla fall belöningsgodis när jag är tyst. Ganska gott belöningsgodis - jag kan titta på husse och skälla en extra gång och sedan bli tyst för att få en gobit, men det har husse genomskådat - utan det är när det springer hundar förbi på TV som räknas.

Första dan för mig på hundskolan..


Herregud vilken ljudnivå det var när jag kom till hundskolan. Ja, jag var tvungen att hjälpa till att skälla jag också.
Detta var första gången vi hundar fick vara med, var det 6st matte och husse med, fast det saknades en hund. Jag tyckte jag hörde att den löpte eller något sådant... undrar var den spungit i väg nånstans.
Vi fick lära oss att slappna av - fast jag hade egentligen ingen lust att slappa, jag ville ut och träffa vovvarna.
Sedan fick vi lära oss att ta ögonkontakt med matte och husse. Vi fick lära oss att titta upp på matte eller husse
när det försökte göra oss uppmärksamma med ett speciellt ljud. De var ingen konst att fatta det - herregud jag har aldrig fått så mycket smaskens, det var belöning hela tiden. Jag tyckte det var riktigt roligt att gå på hundskola. Nu dröjer det en vecka till nästa gång......

Ny teoridag för matte och husse

Så har matte och husse varit på en ny teoridag på Hundens hus. Undrar vad de pratar om där. Lite konstig har husse varit. Han har låtit mig se på Cesar Milans hundar på TV - han vet ju att jag skäller på alla djur jag ser på TV. Jag skällde faktiskt på mig själv också när jag var liten och såg mig själv i spegeln.
I alla fall bjuder han mig på gobitar, han gör det när jag är tyst - vad ska det betyda. Jag tycker att han ska bjuda mig på godis när jag skäller och försöker skrämma iväg busarna på TV:n.... men då får jag inget. Kanske bäst att vara tyst.
Nästa torsdag ska jag få följa med till Hunden hus och då får vi se hur det går...

Kurs stundar ..

Nu har husse anmält mig till en kurs i kontakt o vardagslydnad. Tydligen tycker de att jag för ett alltför egensinnigt leverne. Jag lyssnar inte alltid på husse eller matte säger. Det kanske blir kul att få träffa lite andra voffissar.
Vi får väl se vilken som bestämmer när jag gått denna kurs....

RSS 2.0